Tips och inspiration om bilreklam

Nedan följer en mängd tips på hur reklam på bilar kan användas för att kostnadseffektivt och med stor framgång skapa intresse och kunskap om ert företag och varumärke:

1. Koppla ert budskap i folieringen till internet och sociala medier.
Genom att inkludera er information från sociala medier kan ni göra beundrare på gatorna till beundrare av dess plats i sociala medier och till företaget. Ni kan till exempel inleda en kampanj som går ut på att ni ska kontaktas - via sociala medier, hemsidan eller på annat vis - om någon ser en av era bilar. Erbjud sedan någon rolig belöning till alla som rapporterar att de sett er! Detta är ett mycket effektivt sätt att väcka intresse för ert företag samtidigt som ni informerar om vad ni har att erbjuda och skapar en åtråvärdhet kring varumärket.

2. Parkera strategiskt.
Var vistas er målgrupp? Och vilken tid? När ni har en aning om dessa saker så kan det vara otroligt effektivt att helt enkelt parkera er bil i detta område - en folierad bil är ju faktiskt en rörlig annonstavla. Kanske finns det också vissa tillställningar, konferenser, mässor eller andra events som er målgrupp ofta besöker? En smart parkerad bil med reklam kan här väcka många intresserade och, för er, värdefulla blickar.

3. Perfekt lokal för produktprover.
Om ni arbetar med olika produkter, vare sig det rör sig om ät-/drickbart, småprylar eller något annat, så är det roligt att ge ut produktprover från er bil. Hitta en lämplig plats, öppna bagageluckan och låt folk lockas dit av er spännande bilfoliering!

4. Utbytbara erbjudanden.
Ett tips är att ni, när ni designar ert fordon, låter vissa områden vara utbytbara. På så vis kan ni exempelvis byta kampanj efter några månader, men ändå behålla grundutseendet på bilen.

5. Var noga med er grafiska design.
Även många rutinerade grafiker är ovan vid de egenheter som finns vid bilfoliering. Var därför noga med att göra denna del snyggt och ta hjälp av någon som kan. Dixas grafiker är förstås glada att hjälpa er med att utarbeta den perfekta bilreklamen för just er eller att förbättra och anpassa den design ni redan har. Här finner ni 7 ovärderliga tips för lyckad grafisk design till era bilar.

6. Varje leverans eller ärende exponerar ert varumärke.
Om ni arbetar med leverans av produkter eller ofta behöver köra till kunder eller möten så är bilfoliering en självklar kanal för ert varumärke.

7. Vägledning till undangömda pärlor.
Om er lokal ligger lite undangömt eller är svår att hitta så kan det vara ett tips att parkera er bil med reklam någonstans i närheten där folk rör sig. På så vis har ni både en bil som främjar ert företag, en parkeringsplats och en hjälpsam skylt - allt i ett!

8. Se upp för budgetlösningar.
Precis som för vilken bransch som helst så finns det lösningar med olika budget - och kvalitet. En budgetfoliering kan bli väldigt dyr i slutändan och orsaka betydligt mer problem än den är värd, så vi råder er att undersöka marknaden och höra er för om vilka metoder olika företag använder.

9. Konvojer väcker uppmärksamhet.
Om en snyggt folierad bil väcker uppmärksamhet så kan ni ju gissa vilket intryck det ger om flera likadant folierade bilar åker runt på en vältrafikerad gata eller står parkerade i rad.

10. QR-kod för ögonblicklig kontakt.
Genom att inkludera en QR-kod i er foliering kan ni snabbt förse potentiella kunder med kontaktinformation och erbjudanden. QR står för Quick Response, och det är precis vad det handlar om - användaren läser av koden med programvara i mobiltelefonen och skickas sedan vidare till exempelvis en hemsida, en video eller kanske till er sida i social medier.

En annan fördel med att använda QR-koder är att de är perfekta för att använda som utbytbara ytor på era fordon, då de alltid har sin identiska designerade yta. Sen kan ni välja från gång till gång vart man ska komma när man skannar bilden.

INTRESSERAD? Kontakta oss för mer information.

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret om du har frågor om Tips om bilreklam eller vill ha mer information.

Namn: Företag:
Telefon: Epost:
Antal exemplar:
Meddelande:
Spamskydd: Vad är åtta plus två? Skriv svaret med bokstäver, ej siffror.